Ansöka om försörjningsstöd

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

I den här tjänsten kan du ansöka om ekonomiskt bistånd, så kallat försörjningsstöd. 

Förbered dig innan du öppnar e-tjänsten genom att ta fram information om dina inkomster och utgifter. Om du är gift, sambo eller har en registrerad partner ska du även fylla i vad den andra personen har för inkomster och utgifter. 

Nyansökan

  • Tryck här (länk) för att se en lista med information om vilka underlag du behöver skicka in tillsammans om du gör en första ansökan.

Återansökan

  • Tryck här (länk) för att se en lista med information om vilka underlag du behöver skicka in tillsammans med din ansökan. 

Du kan spara ansökan om du inte vill fylla i alla frågor på en gång. Då kan du fortsätta vid ett annat tillfälle. I funktionen Mina sidor kan du se dina inskickade ärenden och skicka in eventuella kompletteringar. 

Vem kan använda e-tjänsten?

Du behöver vara folkbokförd i Norsjö kommun och ha e-legitimation, till exempel Mobilt BankID, för att ansöka i e-tjänsten. Om du inte har e-legitimation, eller har skyddad identitet, kan du skicka in en ansökan på en pappersblankett istället. Ring växeln på 0918-140 00 så skickar de en blankett till dig. 

Behöver du hjälp med ansökan?

Norsjö kommuns webbplats (länk) finns information om hur du ansöker och vilka regler som gäller. Där finns också en manual med instruktioner som visar hur du ska fylla i ansökan.

Ring till kommunens växel om du behöver hjälp att fylla i ansökan, 0918-140 00. 

Vill du veta om du har rätt till försörjningsstöd eller inte?

Socialstyrelsens webbplats (länk) kan du göra en provberäkning för att se om du kan ha rätt till försörjningsstöd eller inte. 

Frågor om e-tjänsten

Socialtjänsten
0918-140 00

Personuppgiftsansvarig

Norsjö kommun, kommunstyrelsen
info@norsjo.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • Du har e-legitimation, till exempel BankID
  • Du är folkbokförd i Norsjö kommun
  • Förberedda underlag enligt länk i beskrivningen

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa